Research and design: Studio Folder (Marco Ferrari, Elisa Pasqual, Alessandro Busi, Francesca Lucchitta, Giovanni Pignoni) in collaboration with: Merve Bedir, Giulia Cordin, Dawid Górny, Gili Merin, Monuriki, Ana Pečar, Anna Positano / Exhibition design and manufacturing: Studio GISTO (Alessandro Mason, Matteo Giustozzi, Gabriele Lucchitta) in collaboration with the team / Bioacoustics Landscape installation design and manufacturing: Studio GISTO (Alessandro Mason, Matteo Giustozzi, Gabriele Lucchitta) in collaboration with the team / Exhibition: Faraway, So Close. BIO 25, 25th Biennial of Design Ljubljana, curated by Angela Rui and Maja Vardjan, 2017 / Client: BIO Ljubljana
Invited by Studio Folder, curator of the section “Resilience from the Past” of the 25th Biennial of Design Ljubljana, we participated to the design and production of an exhibition surface for the main exhibition at MAO (Museum of Architecture and Design) and a bioacoustics installation in the Isonzo valley near Kobarid.

The aim of the exhibition design in the show was to connect various languages and representations techniques such as, projections, photos, maquettes, objects, maps etc. We conceived a big black “limbo”, a vertical and horizontal light unique surface that hold those elements. For the installation in Kobarid, we made an aluminium sustain for an environmental microphone. The structure have been thought as an open system able to be modified and adapted to three dimensions and geometry.

The limbo structure at the end of the exhibition will be dismantled and re-assembled at the autonomous social and cultural centre ROG in Lubiana inside the skatepark.

Invitati da Studio Folder, curatore della sezione “Resilience from the Past” della 25th Biennial of Design Ljubljana, abbiamo partecipato alla realizzazione di una superficie espositiva per la mostra principale presso il MAO (Museo di Architettura e design) e un'installazione bioacustica nella valle dell’Isonzo vicino a Kobarid (Caporetto).

L’allestimento all’interno della mostra aveva lo scopo di unire diversi linguaggi e tecniche di rappresentazione come proiezioni, fotografie, modelli, oggetti, mappe, etc. Abbiamo progettato un grande limbo nero, un’unica superficie orizzontale e verticale, leggera e quasi immateriale, che che accoglie i diversi elementi. Per l’installazione a Kobarid abbiamo realizzato un supporto in alluminio a sostegno di un microfono ambientale. La struttura è stata pensata come un sistema aperto in grado di essere modificato ed adattato alle dimensioni e geometrie dell’albero.

La struttura a limbo alla fine della mostra verrà smontata e riassemblata nel centro culturale e sociale autonomo ROG a Lubiana all’interno dello skatepark.